Hrvatski teniser Ivo Karlović prelomio: Mašina za as servise odlazi u penziju

U toku karijere odservirao je 13.728 asova

21.02.2024. 23:59
  • Podeli:
Ivo Karlović hrvatski teniser AP PhotoFrank Franklin II, File_tanjug-65d5c5bd97e81.webp Foto: AP Photo/Frank Franklin II, File/Tanjug

Hrvatski teniser Ivo Karlović (44) saopštio je da je završio igračku karijeru tokom koje je odservirao preko 13.000 asova.

Teniser visok 2 metara i 11 santimetara je zbog prednosti u visini i netipičnom stilu igru ispaljivao veoma jake servise kojima je pravio problem i najvećim igračima koje je beli sport video, pa je tako u četiri duela koja je imao sa Novakom Đokovićem, Hrvat slavio čak tri puta.

Karloviću je zadnje učešće na nekom od velikih turnira bilo 2021. godine kada je u prvom kolu Ju-Es opena eliminisan od Andreja Rubljova 6:3, 7:6 (7:3), 6:3. Dok je hrvatski teniser poslednji meč u karijeri odigrao u kvalifikacijama za ATP turnir u Indijan Velsu kada je poražen od Ekvadorca Emilio Gomeza 6:3 7:6 (9:7). 

"Neki od vas su primetili da je prošlo dosta vremena otkako sam igrao poslednji turnir. Pitaju me svakodnevno da li ću se ikada vratiti na Tur. Žao mi je što ću da vas razočaram, ali ovim pismom želim to da učinim službenim i da konačno objavim svoje povlačenje", napisao je Karlović na društvenoj mreži "X".

Karlović je zahvalio svim trenerima, koji su mu pomogli tokom teniske karijere.

"Porodica mi je pružila ogromnu podršku i neizmerno ih volim. Radujem se što ću nastaviti da provodim vreme s njima radeći stvari koje su nam važne i koje nas ispunjavaju. Svima vama koji ste bili navijači i podrška tokom godina, hvala što ste bili deo mog putovanja. Ostaću blizak tenisu i pokušaću da podelim svoje znanje i sva neverovatna iskustva s novim generacijama tenisera", dodao je Karlović.

Najbolji rezultat u karijeri na grend slem turnirima bio je plasman u četvrtinu finala Vimbldona 2009. godine. Hrvatski teniser zauzima visoko drugo mesto na večnoj listi odserviranih asova i ispred njega se nalazi samo Amerikanac Džon Izner. Takođe, tokom jednog meča u okviru Dejvis kupa odservirao je lopticu brzinom od 251 kilometara na sat - jedan od najbržih servisa ikada viđenih. 

Karlović je u singlu osvojio osam titula, poslednju 2016. godine, a najbolji plasman u karijeri mu je bilo 14. mesto na ATP listi.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()