Hurkač osvojio Masters u Šangaju: Neizvesna završnica između Rusa i Poljaka

Posle američkog mastersa stigao i kineski

15.10.2023. 13:33
  • Podeli:
Hubert Hurkač-652bcbd748bfc.webp Foto: AP Photo/Andy Wong/Tanjug

Poljski teniser Hubert Hurkač osvojio je Masters u Šangaju, pošto je u finalu savladao Rusa Andreja Rubljova sa 2:1 u setovima - 6:3, 3:6, 7:6 (10:8), za dva sata i devet minuta. 

Hurkaču je ovo druga titula sa masters turnira iz serije 1000, a prethodnu je osvojio 2021. godine u Majamiju. 

Poljaku, 17. na ATP listi, je za osvajanje prvog seta bio dovoljan brejk, kod vođstva 3:2. Rus, sedmi na ATP listi, u prvom setu nije uspeo da stigne do nijedne brejk lopte, ali je zatim značajno podigao nivo igre.

U drugom setu Rubljov je do brejka stigao već na startu kad je poveo 2:0 i zatim mirno priveo set kraju i stigao do izjednačenja.

U trećem setu nije bilo brejka, ali je kod vođstva 5:4, na servis Rubljova, Hurkač propustio jednu meč loptu. 

U taj-brejku trećeg seta viđena je velika drama, Rubljov je vodio 5:3, imao i meč loptu na 6:5 koju nije iskoristio. Zatim je Hurkač imao dve meč lopte, na 7:6 i 8:7, ali ih nije iskoristio. Ukupno četvrtu na 9:8 jeste i tako stigao do pehara. 

Meč je sa tribina pratio i Rodžer Federer, legendarni švajcarski teniser i osvajač 20 grend slem pehara. 
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()