Hurkač poklekao u 100. meču Srbina u Londonu: Novak je u četvrtfinalu Vimbldona

Meč je juče prekinut zbog policijskog časa u Londonu

10.07.2023. 17:14
  • Podeli:
Đoković Tanjug Alberto Pezzali-64ac1fc8b18ad.webp Foto: Tanjug/Ap/Alberto Pezzali

Srpski teniser, Novak Đoković pobedom u jubilarnom, 100. meču koji je odigrao na Vimbldonu, plasirao se u četvrtfinale Vimbldona.

Đoković je u četvrtom kolu, u meču koji je počeo u nedelju, a završio se u ponedeljak pobedio Huberta Hurkača u četiri seta 7:6(8:6), 7:6(8:6), 5:7, 6:4.

Kao što se vidi i po rezultatu, namučio se Novak, ali je sasvim zasluženo stigao do pobede. Problematično je posebno bilu u trećem setu koji je i pripao Poljaku.

Neverovatni Hurkač je slao strašne servise i time najviše problema zadao rivalu. Meč je trajao nešto duže od tri sata, a 18. teniser sveta odservirao je čak 33 as udaraca.

Protiv Novaka, najboljeg riternera na svetu to nije nimalo lako.

U nedelju smo gledali dva slična seta. Nijedan brejk nismo videli, a čak su i taj-brejkovi bili slični.

Hurkač je u "13. gemu" u oba seta stigao do prednosti, u prvom setu je imao i tri set lopte, ali u tim trenucima je Đoković pokazao neverovatnu mentalnu snagu i uspeo je da se vrati i osvoji setove.

Organizatori su odlučili da se tada prekine meč, a u nastavku, nešto definitivno nije bilo u redu.

Novak je pokazivao znake nervoze, gestikulirao nakon izgubljenih poena, a potpuno je "eksplodirao" nakon što je Hurkač uspeo da smanji zaostatak u setovima.

U četvrtom setu, Đoković je odlično servirao, a uspeo je da stigne i do prvog brejka na meču što je uspeo bez problema da iskoristi za svoju pobedu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()