Svet sporta i biznisa: Artaldi odlazi iz Đokovićevog tima ili samo menja ulogu

Saradnja duga 15 godina

15.09.2023. 10:42
  • Podeli:
Tim Novaka Đokovića-650418751c702.webp Foto: Profimedia

Vest da je Novak Đoković ostao bez, jednog od glavnih čalnova svog tima, Eduarda Artaldija iznenadila je sve u svetu biznisa i sporta. Međutim, zvanične potvrde te odluke nema, kao ni razloga zašto bi do rastanka došlo. 

Iz izvora koji su informisani o dešavanjima oko srpskog tenisera stižu sumnje jer postoji mogućnost da je Italijan "ostao u ekipi, ali će promeniti poziciju zbog velikog stresa posla kojim se bavio punih 15 godina", piše novinar Saša Ozmo

Eduardo Artaldi je dugogodišnji menadžer i agent najboljeg tenisera sveta od 2008. godine. Njih dvojica su se upoznala posle Novakovog prvog osvojenog Australijan opena i zajedno se uzdizali krčeći put do 24. grend slem titule, osvojene pre pet dana na Ju Es openu.  

Srpski teniser je prvi veliki ugovor, sa italijanskim brendom "Serđo Taćini", dobio preko Artaldija. 

Eduardo Artaldi je u Novakovom timu imao pomoć svoje supruge Elene Kapelaro njih dvoje zajedno, već deceniju i po, nadgledaju Novakove nastupe širom sveta. 

"Trudimo se da budemo što profesionalniji, ali sada je naš odnos prilično ličan“, rekao je jednom Artaldi u jednom intervjuu za SBS.
 

  • Podeli: