Kako mediji vide pobedu Sinera nad Đokovićem: Grešnik ubio Kralja

Nikad viđeno: Siner uništio Đokovićevu legendu na Australijan openu, naslov je "Mundo deportiva"

26.01.2024. 14:03
  • Podeli:
Janik Siner i Novak Đoković-65b35dc6a940d.webp Foto: AP Photo/Asanka Brendon Ratnayake/Tanjug

Pobeda Janika Sinera nad Novakom Đokovićem, u polufinalu Australijan opena, toliko je iznenadila sportski svet da su mediji prepuni tekstova na ovu temu. I nije samo stvar u tome što je najbolji teniser sveta zaustavljen u Melburnu, nego i način na koji je meč odigran, odnosno rezultat kojim je Italijan dobio Srbija. 

Za sve na svetu, voleli ga ili ne, srpski teniser je Kralj tenisa. Samo što se taj isti Kralj, pri svakom padu, nađe na stubu kritika većih od onih koje je zaslužio. Ali, i to je deo surovosti kada si najbolji u svom javnom poslu. Na sreću Novak sve to može psihološki da podnese. 

Kako su posle polufinala prvog grend slema u sezoni izvestili strani mediji najbolje se vidi iz njihovih naslova.

Brutalni Španci

Najtiražniji španski sportski list "Marka" izveštaj sa prvog polufinala u Melburnu naslovila je sa: "Grešnik (Siner) ubio kralja".

Logično je da Španci ne štede Đokovića jer su njihovi ljubimci njegovi najveći rivali - prvo Rafael Nadal, a sada Karlos Alkaraz. Ali uprkos tome, vode se činjenicama i naglašavaju:

"Siner preuzima australijsku krunu od Đokovića koji je gubi 2.195 dana. Srbin, koji nije izgubio gren slem polufinale od Rolan Garosa 2019, pada pred protivnikom koji mu nije dao ni jednu priliku za brejk".

"Mundo deportivo" je bio oštar, a i oni su Španci: Nikad viđeno: Siner uništio Đokovićevu legendu na Australijan openu.

Još jedan, popularan, španski list "As" bio je znatno smireniji: Siner srušio Đokovića.

Australijanci, iznova, preteruju

Najpoznatiji francuski sportski "L Ekip" je suptilan bio, a i nema interes od ovog meča. Izveštaj sa polufinala "nazvao je": Kralj je pao.

Australijanci su dočekali svojih novih "pet minuta", da Đokovića sklone sa trona, pa je otišao i mnogo koraka dalje. Pomalo preteran naslov dao je jedan od portala: Kralj je mrtav: Potres u teniskom svetu zbog senzacionalnog kraja Đokovićeve ere.

Britanski "Telegraf" u svom sarkastičnom stilu dolazi do zaključka da se konačno dogodio pad, pa je i tekst naslovio sa: Konačno je završen Đokovićev pobednički niz na Australijan openu. 

Od čega li su se oni umorili?

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()