Kecmanović uspešno počeo novu sezonu: Prva pobeda u Hong Kongu

Posle Japanca sledi Amerikanac

02.01.2024. 09:45
  • Podeli:
Miomir Kecmanović-6593c7994ce97.webp Foto: AP Photo/Manu Fernandez/Tanjug

Srpski teniser Miomir Kecmanović plasirao se u 2. kolo ATP turnira u Hongkongu, pošto je u prvom meču pobedio Japanca Tara Danijela sa 2:0 (6:3, 6:2).

Meč je trajao 71 minut. Kecmanović je trenutno 54. teniser sveta, dok je Danijel 75. na ATP listi.

Kecmanović je u prvom setu prvi stigao do brejka u šestom gemu i poveo je 4:2. Japanac je uzvratio ribrejkom i smanjio na 4:3. Međutim, srpski teniser je osvojio naredna dva gema i prvi set je dobio rezultatom 6:3. 

Kecmanović je nastavio sa dobrom igrom i u drugom setu, a ovaj deo meča je dobio rezultatom 6:2.

Srpski teniser će u 2. kolu turnira u Hong Kongu igrati protiv Amerikanca Frensisa Tijafoa, koji se nalazi na 16. mestu ATP liste. Srpski i američki teniser odigrali su četiri međusobna duela u karijeri, a Tijafo vodi 3:1 u pobedama.

ATP turnir u Hongkongu igra se za nagradni fond od 661.585 dolara.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()