Kirjos objasnio zašto se Novak povredio: ATP bi trebalo da obrati pažnju na pravila

Početnici koji misle da oduzimam zasluge Aleksu de Minauru su potpuno glupi, naglasio je Australijanac

07.01.2024. 14:23
  • Podeli:
Tan2023-12-0715221615_0 nik kirjos Florian EiselePool Photo via AP-65744026aa23c.webp Foto: Tanjug/Florian Eisele/Pool Photo via AP

Poraz Novaka Đokovića od Aleksa de Minaura u Junajted kupu, odnosno povreda najboljeg tenisera sveta, uznemirio je javnosti pa i australijskog tenisera Nik Kirjos koji je vrlo jasan istakao zbog čega je došlo do bolova u njegovom zglobu. 

"Promena lopti svake nedelje konačno je stavila tačku na Đokovićev zglob. ATP bi trebalo da uradi nešto u vezi sa ovim problemom. Igrači stalno pate", požalio se Australijanac na društvenim mrežama.

Kirjos je želeo da svoje reči kvalifikuje tako što će obezbediti da njegova kritika ne umanji pobedu koju je De Minaur ostvario protiv Đokovića. 

"Početnici koji misle da oduzimam zasluge Aleksu de Minauru su potpuno glupi. "Demon" je sjajan igrač i zaslužuje sve uspehe koje ostvari".

Na kraju, Kirjos je istakao kako menjanje lopti šteti teniserima i kako to utiče na njihove laktove i zglobove. 

"A ljudi koji misle da lopte nisu dovoljan faktor da se sportista povredi su isto glupi. Opterećenje lakta i zgloba igrača u veoma dugoj sezoni je ogromno".

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()