Koko Gof: Vera u boga mi je važna, govorili su mi da ništa ne mogu da osvojim

Prvi put sam videla tatu kako plače, kaže od treća teniserka sveta

10.09.2023. 09:36
  • Podeli:
Tan2023-09-0519331981_9 koko gof AP PhotoSeth Wenig-64f767352dfd1.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Seth Wenig

Američka teniserka Koko Gof izjavila je da je presrećna zbog trijumfa na poslednjem gren slem turniru sezone, Ju Es openu.

Gof je u finalu turnira u Njujorku pobedila Beloruskinju Arinu Sabalenku sa 2:0 (2:6, 6:3, 6:2).

"To mi mnogo znači. U šoku sam. Poraz u finalu Rolan Garosa prošle godine mi je slomio srce. Ali shvatila sam da te Bog tako iskušava i to ovaj trenutak čini još slađim", izjavila je Gof posle meča, prenose američki mediji.

"Vera u boga meni je jako važna. Ne molim za rezultate, već za snagu da dam sve od sebe. Imala sam mnogo sreće u životu i sada nemam reči. Znala sam da ako ne dam sve od sebe nemam šansi, jer Arina je neverovatna igračica, jako prijatna osoba i zaslužila je prvo mesto na svetu. Uz to, njen borbeni duh čini ovaj sport boljim", dodala je američka teniserka.

Sabalenka će od ponedeljka preuzeti prvo mesto na VTA listi, dok će Gof biti treća teniserka sveta.

"Hvala roditeljima. Prvi put sam videla tatu kako plače. On ne želi da to kažem, ali uhvatila ga je kamera. Misli da je tako čvrst, ali nije. Dovodio me kao devojčicu na ovaj turnir, gledali smo nastupe Venus i Serene Vilijams, a sada sam ja na toj pozornici. Neverovatno! I hvala timu i porodici", istakla je američka teniserka.

Koko Gof je pre mesec dana osvojila turnir u Vašingtonu, a potom i Sinsinati.

"Govorili su mi potom da nikada više neću da osvojim ništa. Onda sam odlučila da uzmem i ovaj pehar. Oni koji koji su pokušali da mi zaliju vodu na vatru, samo su dolili benzin. A sada tako žarko gorim", zaključila je Gof.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()