Ljubičić: Federer nema uspeh za najboljeg ikada, ali ima nešto drugo

Za mnoge je zbog svog stila igre i dalje najveći ikada, rekao je najbolji hrvatski teniser

22.03.2023. 14:59
  • Podeli:
ljubicic-profimedia.jpg

Jedan od najboljih hrvatskih tenisera svih vremena Ivan Ljubičić godinama je bio trener za mnoge najboljeg igrača svih vremena Rogera Federera.

Čudesni Švajcarac penzionisao se iz tenisa prošle godine, a u karijeri je osvojio 20 grend slem naslova u pojedinačnoj konkurenciji, odnosno ukupno 103 turnira na ATP turu.

Od 2005. do 2007. godine igrao je u 10 uzastopnih grend slem finala, a 2014. je osvojio Dejvis kup sa Švajcarskom. Tokom karijere proveo je 310 sedmica na prvom mestu ATP liste.

"Za mnoge je zbog svog stila igre i dalje najveći ikada", u intervjuu za Novu TV progovorio je Ivan Ljubičić. 

Novak Đoković i Rafael Nadal su osvojili više GS turnira od Švajcarca, ali za Ljubičića pitanje najvećeg ikad nije uslovljeno samo brojem osvojenih najvećih turnira.

"Mislim da ta kategorija ne može da se gleda isključivo kroz grend slemove. Rodžer nije najuspješniji po broju titula osvojenih na grend slemovima. Veličina igrača i uspešnost nisu identični pojmovi. Ako jesu, onda Rodžer definitivno to neće biti. Bude li se gledao uticaj na sport, mislim da Nadal i Đoković u tom smislu ne mogu da se mere sa Federerom'', rekao je Ljubičić.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()