Ljubičić otkrio kako ga je Federer obavestio da se povlači: Bila je svima potrebna uteha

Bivši selektor Švajcarske govorio je i o Velikoj trojici

30.07.2023. 12:15
  • Podeli:
Ivan Ljubicic i Rodžer Federer-64c6385302c7b.webp Foto: Profimedia

Nekadašnji hrvatski teniser, danas trener, Ivan Ljubičić i dalje "žali" što na turu nema više Rodžera Federera. Švajcarac je za njega bio igrač koji je najviše doprineo tenisu kao sportu i uveličao ga na najbolji način. 

Prisetio se Ljubičić kako je reagovao na Federerove reči da odlazi iz tenisa.

"Nastupila je tišina i nisam znao šta da kažem... Osećao sam njegov bol. Bilo je teško. Pokušavao sam da ga utešim kako god sam mogao, ali je i meni bila potrebna uteha. Nije bilo iznenađenje, znali smo da će se to dogoditi, pre ili kasnije, ali kao da nikada niste spremni za takvu informaciju“, rekao je Ivan Ljubičić za "Tenis" kako je prošao odgovor kojim je Rodžer Federer najavio povlačenje iz tenisa.

Bivši selektor Švajcarca komentariše da je to odluka koja nije doneta na prečac: 

"Nije došlo niotkuda, dugo smo sumnjali da li će se ikada vratiti. Federer je preuzeo odgovornost, iako nije osećao da je došlo vreme za kraj. Jedini način da se takva odluka donese je da telo ne može da nastavi dalje. On toliko voli tenis da nije bilo šanse da donese odluku da prestane da igra jer više ne želi".

Najbolje od Velike trojke

Ivan Ljubičić je precizno govorio o Rafaelu Nadalu da bi ispričao kakav je bio odnos između njega i Federera:

"U početku su imali samo poštovanje jedno prema drugom. Vremenom su shvatili da su imali mnogo posebnih zajedničkih trenutaka. Ako bi Rafa sutra pozvao Rodžera za nešto, on bi to uradio odmah za njega. I obrnuto”.

Imao je bivši hrvatski teniser nekoliko reči i za Novaka Đokovića, u vezi sa debatom o najboljima svih vremena. 

"Možda nisam objektivan u vezi sa tom temom. Za mene je najbolji onaj koji je najviše uticao na ovaj sport. Novak je najuspešniji. On ima svu statistiku na svojoj strani, ali postoji razlika između biti najveći i biti najuspešniji“ , smatra Ljubičić koji Federera poredi sa Majklom Džordanom, za koga smatra da "nije bio najuspešniji, ali ga svi smatraju najvećim po uticaju na sport".

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()