Mali Stefan Đoković oduševio svet: Nakon Novakovog poraza prišao Alkarazu

Alkaraz, koji ima samo 20 godina, osvojio je prvi trofej u Londonu, a drugi na gren slemovima

16.07.2023. 21:25
  • Podeli:
Tan2023-07-0316121093_9 jelena djokovic stefan djokovic Zac GoodwinPA via AP-64b443911dd98.webp Foto: Tanjug/Zac Goodwin PA via AP

Zanimljiva scena dogodila se unutar prostorija Centralnog terena na Vimbldonu nakon finala u kome je Karlos Alkaraz pobedio Novaka Đokovića i sprečio ga da osvoji 8. titulu na Grend slemu u Londonu.

Nakon ceremonije dodele pehara i svih ostalih običaja u samom hodniku došlo je do susreta između španskog tenisera i Đokovićevog sina, Stefana.

Naslednik najboljeg srpskog sportiste svih vremena je pokazao divno vaspitanje i manire, te je prišao Špancu i čestitao mu na pobedi, iako mu sigurno nije bilo nimalo lako zbog poraza svog oca.

Đoković nije uspeo da osvoji petu uzastopnu, a ukupno osmu titulu u Londonu i ostao je na 23 gren slem trofeja.

"Izgubio sam od boljeg igrača danas. Nije bilo baš dobro za mene, ali jeste za Karlosa. Kada je servirao za pobedu odigrao je neverovatne udarce, to je bilo sjajno, svaka čast. Mislio sam da ću imati probleme sa tobom na šljaci i betonu, ne na travi, ali se ove godine i to promenilo. Neverovatan je način na koji si se pripremio za ovu podlogu. Čestitke tebi i tvom timu“, obratio se Đoković mladom španskom teniseru.

Teško je posle ovakvog poraza, kad sam bio ovako blizu, ali ovo su momenti za koje radimo, da igramo na velikoj sceni, dodao je Novak.

"Ovo je samo još jedan veliki meč u istorijskim knjigama. Izgubio sam od boljeg igrača, čestitam mu, idemo dalje, još jače“.

Na kraju imao je poruku za sina Stefana, koji je gledao meč.

"Drago mi je da je moj sin i dalje tu, da se i dalje smeje. Volim te, hvala što me podržavaš, zagrliću te i možemo da se volimo i dalje“, poručio je Đoković.

Alkaraz, koji ima samo 20 godina, osvojio je prvi trofej u Londonu, a drugi na gren slemovima, nakon što je slavio i prošle godine na US Openu u Njujorku.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()