Medvedev nema dilemu: Hoću da osvojim sve Masterse

Na dobrom je putu, nedostaju još tri

14.03.2024. 12:51
  • Podeli:
Danil Medvedev-65dde305a689f.webp Foto: AP Photo/Alessandra Tarantino/Tanjug

Ruski teniser Danil Medvedev izjavio je kako namerava da osvoji titulu na svih devet masters turnira.

Jedini teniser u istoriji koji je uspeo da osvoji sve masters turnire je Novak Đoković, nikome drugom to nije pošlo za rukom. Da stvar bude još impresivnija, srpski teniser je to uradio dva puta - za treće kompletiranje nedostaje samo Monte Karlo. 

Rafael Nadal ni Rodžer Federer nisu u tome uspeli. Danim Medvedev kaže da je to cilj koji je zacrtao. Na dobrom je putu, već je osvojio šest – Majami, Rim, Kanadski open, Sinsinati, Šangaj i Pariz, a ono što upada u oči je da od mastersa koji se igraju na betonu, jedino nedostaje Indijan Vels

"Ne razmišljam da li ću ga osvojiti ove godine. Jednostavno, želim sve da ih osvojim, tako da mi nije važno koji će biti prvi a koji poslednji. Prošle godine sam ovde bio blizu, igrao sam u finalu, mada sam u samom meču bio daleko", prisetio se poraza od Karlosa Alkarasa, pa dodao da ove sezone još uvek ima šansu, koja je povećana pošto je učešće na turniru u kalifornijskoj pustinji završio Đoković.

"Sada imam novu priliku i probaću da je iskoristim", istakao je ruski teniser.

Medvedev ima najviše titula na mastersima među mlađim igračima. Od onih još aktivnih samo Đoković (40), Nadal (36) i Marej (14) imaju više. Od igrača došlih nakon "velike četvorke" Rusu je najbliži Zverev sa pet titula, ali je Nemac osvojio četiri različita jer u Madridu ima dve titule. Ostale pehare je zadobio na Kanadskom openu, u Rimu i u Sinsinatiju.

Danil je u osmini finala bez mnogo problema zadao Grigoru Dimitrovu sedmi poraz u deset mečeva – 6:4, 6:4.

"Neobičan meč, kada duva vetar, donosi pesak na teren. Protiv Korde je igralište bilo supersporo, sada superbrzo i to mi je odgovaralo. Zadovoljan sam, sve ide kako treba", pojasnio je Medvedev.

Teniska tema dana je serija Janika Sinera od 15 pobeda.

"I ja sam imao dve velike serije, jednu od 21 pobede, a drugu od 20. Iskreno, nikada nisam verovao da ću tako nešto postići. Kada si u seriji, osećaj je fantastičan. Uveren sam da se i on sada tako oseća. Ali uvek dođe trenutak u kome se sve završi. Mislim da je Novak rekorder sa više od 40 pobeda i neko ga je zaustavio. Ne sećam se ko", Rus podseća na Đokovićev poraz od Rodžera Federera u polufinalu Rolan Garosa 2011. pa poručuje:

"Neko će zaustaviti i Janika, ovde ili kasnije. Ako budem igrao protiv njega, daću sve od sebe da ga pobedim", rekao je ruski teniser.

Duel između Italijana i Rusa moguć je tek u finalu Indijan Velsa, a 28-godišnji Medvedev je naglasio da se u potpunosti oporavio nakon šokantnog poraza u Melburnu kada je bio na korak od titule Australijan opena, vodio 2:0 u setovima, ali na kraju ipak završio sa utešnom nagradom u rukama.

"Trebalo mi je nedelju dana da se oporavim. Ne manje, možda malo više. Sve sam isto radio, ali je on promenio taktiku i počeo bolje da igra. Zato je pobedio. Malo sam se plašio koliko će to imati uticaja na moje sledeće turnire, da li ću biti motivisan. Ali onda sam se povredio i u Dubaiju sam samo o tome razmišljao. Sada sam psihološki dobro, spreman za nove pobede. Vratiću se u Melburn i pokušati da osvojim titulu", poručio je Medvedev.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()