Medvedev pravi promene u timu: Nekada šesti igrač sveta novi Danilov trener

Žil Servara odlično poznaje novog člana ekipe

22.02.2024. 15:48
  • Podeli:
Danil Medvedev-65b3c07b39a74.webp Foto: AP Photo/Alessandra Tarantino/Tanjug

Tenis nije fudbal, gromoglasni transferi nisu tako česti, ali jedan je danas privukao veliku pažnju. Nedavno penzionisani Žil Simon, nekada šesti teniser sveta, pojačaće stručni štab Danila Medvedeva.

Glavni trener ostaje Žil Servara, takođe Francuz, ali on je bez pedigrea u vrhunskom tenisu. 

Ovu vest je doneo jedan francuski teniski portal koji tvrdi da u ugovoru piše da Simon putuje sa trećim teniserom sveta najmanje deset nedelja godišnje. Indijan Vels, koji počinje 6. marta, biće njihov prvi zajednički turnir.

Francuzi tvrde da će Simon imati sličnu ulogu koju Daren Kejhil ima u stručnom štabu Janika Sinera. Više će raditi kao savetnik, dok će maksimalnu odgovornost i dalje imati Servara, baš kao Simone Vanjoci sa novim šampionom Australijskog opena.

Ono što bi Simon trebalo da donese Medvedevu je taktički pristup jer obojica igraju slično. I Francuz je bio neumoran sa osnovne linije, ali nije imao snagu udaraca ruskog asa. 

Sa obzirom na to da je dva puta gubio mečeve za titulu u Melburnu posle vođstva sa 2:0 u setovima, jasno je da mu nešto nedostaje u igri. Baš taj plan B mogao bi da donese Simon.

Andrej Česnokov, bivši ruski teniser, smatra da je ovo dobra odluka njegovog zemljaka.

''Imaju sličan stil igre, Žil je sve prošao u tenisu i sve zna. Servara odlično poznaje Simona i zna šta može da donese. Uvijek ima na čemu da se radi''.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()