Moratoglu tumači zašto se zviždi Đokoviću: Možda je to tako jer dolazi iz Srbije

Niko ko je ikada igrao nije bio tako dugo fantastičan kao Đoković, naglašava Francuz

17.12.2023. 13:37
  • Podeli:
djokovic novak reuters-65625af2ac8ac.webp Foto: Reuters

Poznati teniski trener Patrik Moratoglu je u intervjuu za "Tenis365" govorio na razne teme svog sporta, a posebno mišljenje je dao o tome kako je pojava Novaka Đokovića porsila konce Rafaelu Nadalu i Rodžeru Federeru

Francuz je tokom svoje karijere trenirao velika imena u ženskom tenisu, Serenu Vilijams i Simonu Halep, a za to vreme je pomno pratio šta se dešava u muškoj konkurenciji. On ističe jednu činjenicu da dok je "posmatrao Serenu kako stari i pada sa vrha, očekivalo se da isto to vidi i kod Novaka Đokovića, ali takvih znakova nije bilo kod srpskog tenisera, a nema ih ni danas". 

Muratoglou priznaje da je Novak Đoković pravi presedan jer "niko ko je ikada igrao nije bio tako dugo fantastičan kao Đoković". 

Iskusni trener ima dobro tumačenje zašto je Srbin dobijao mnogo više javnih udaraca nego što su Rafael Nadal ili Rodžer Federer ikada dobili. 

"Rafa i Rodžer su bili najveće zvezde tenisa, ali Novak je došao i pobedio obojicu i publika ga je mrzela zbog toga. Teško je raspravljati zašto je to tako. Ono što ne treba zaboraviti je da ima 14 miliona pratilaca na Instagramu, on je veliki heroj u Srbiji. On je najveće ime u tenisu i svima će nam nedostajati kada prestane da se bavi tim sportom".

Srbija - razlog za zvižduke Novaku

Francuz čak smatra da je to zbog sredine iz koje Đoković dolazi: 

"Postoji i teorija da je razlog za takav odnos prema Novaku Đokoviću njegovo porko, odnosno Srbija zemlja iz koje potiče. Država Novaka Đokovića se jednostavno vidi u drugačijem svetlu od Federerove Švajcarske, zabavne i neutralne zemlje u kojoj se može skijati i Nadalove Španije, egzotičnog poluostrva sa mnogo plaža i začinjene hrane. Srbija je Istočna Evropa na koju se obično gleda oštrije i udaljena je samo nekoliko decenija od učešća u krvavim jugoslovenskim ratovima. Ne kažem da je to glavni razlog zašto se Đokoviću zvižda, ali možda negde u zabitima predrasuda to razmišljanje postoji".
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()