Ništa od žalbe: Janik Siner oslobođen svih optužbi za doping

On je dvaput bio pozitivan na doping testu

10.09.2024. 12:10
  • Podeli:
janik siner, 23 avg 2024 - profimedia-0901349418-66cc3de927f50.webp Foto: Profimedia

Svetska antidoping agencija  odlučila je da ne uloži žalbu Sudu za sportsku artbitražu u Lozani na presudu Janiku Sineru u slučaju doping skandala.

On je, podsetimo, dvaput bio pozitivan na doping testu na zabranjenu supstancu klostebol, ali su mu suspenzije u oba navrata maltene momentalno ukinute.

Samo dan nakon osvajanja US opena, prvi teniser sveta je morao da strepi jer je WADA, pa tako i Italijanska antidoping agencija (NADA), mogle da ulože žalbu na odluku Međunarodne teniske agencije za integritet (ITIA).

Ipak, obe organizacije su odlučile da to ne urade, potvrđeno je italijanskom listu "Korijere dela Sera".

Time će u Sinerovom vlasništvu ostati titule na US Openu i Majamiju, kao i poeni za polufinala Indijan Velsa i Monte Karla, četvrtfinala Madrida, polufinala Rolan Garosa, titule u Haleu, četvrtfinala na Vimbldonu, četvrtfinala u Montrealu i titule u Sinsinatiju.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()