Nadal sastavio idealnog tenisera: Ima u njemu i Novakovih karakteristika

Ima u tom idealnom i starih i mladih primera

08.12.2023. 15:56
  • Podeli:
đoković nadal profimedia-6540ad4986f33.webp Foto: Profimedia

Rafael Nadal se sprema za povratak na teren, a pre nego što je izašao da trenira razgovarao je sa medijima u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Jedno od pitanja je bilo da sastavi svog idealnog tenisera. 

Uzeo je Nadal od svakoga po nešto, a od Novaka Đokovića je uzeo bekhend. 

Kada je sastavljao idealnog tenisera dao mu je Novakov bekhend, a kada je forhend u pitanju tu je izabrao udarac Rodžera Federera. Iako mnogi smatraju Novaka za mentalno najjačeg tenisera, ako ne i mentalno najjačeg sportistu svih vremena, Nadal je tu rekao da nema boljeg od njega i svom idealnom igraču je dao mentalni sklop Rafaela Nadala.

Pomenut je i sada drugi teniser svijeta Karlos Alkaraz i priznao je mlađem kolegi dominaciju kada su u pitanju fizikalije, pa je tako taj deo uzet od nekadašnjeg broja jedan. 

Za volej se prisetio nekih ranijih vremena i rekao da je najbolji volej u igri imao Radek Štepanek, a najbolji servis pripada Hrvatu Ivu Karloviću (44), nekada 14. igrača sveta, koji je sa aktivnim bavljenjem tenisom zvanično prestao tek ove godine, prenosi Mondo.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()