Neverovatna situacija: Oboren negativan teniski rekord

Kineska teniserka u glavnoj ulozi

15.08.2024. 16:25
  • Podeli:
Tenis lopta reket-65ae249c26105.webp Foto: AP Photo/Andy Wong/Tanjug

Teniserka iz Kine Šuai Džang poražena je na startu turnira u Sinsinatiju od Dijane Šnajder sa 2:0 u setovima (6:1, 6:4).

Za nju je to bio  22. uzastopni poraz na WTA turu, što je najduži niz poraza u obe konkurencije, i muškoj i ženskoj.

Do sada je rekord bio u rukama Vinsenta Spadee sa 21 uzastopnim porazom na ATP turnirima.

Kineskinja je poslednji put pobedila 31. januara 2023. i to Medison Brengl na turniru u Lionu. Veliki pad je stoga ostvarila na WTA listi, pošto je sa 22. mesta stigla na 689. poziciju. 

Džang sada očekuje US open, gde bi trebalo da iskoristi specijalni renking i proba da završi ovu svoju noćnu moru.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()