'Nije lako sa njim': Goran Ivanišević nikad iskrenije o Novaku Đokoviću

Opisao ga je kroz šaljivi ton, ali dovoljno "oštar" da se bliže shvati kakav je srpski as

04.12.2023. 19:15
  • Podeli:
ivanisevic - novak  reuters-63d8d58baac5a.webp Foto: Reuters

ATP je odlučio da u najuži izbor za najboljeg trenera u sezoni uvrsti Gorana Ivaniševića, trenera Novaka Đokovića, koji je osvojio tri Grend slema u ovoj godini, kao i završni Masters u Torinu pod njegovom "dirigentskom palicom".

Zbog nominacije, Goran Ivanišević je zbog te nominacije govorio za portal "We Are Tennis", gde je pričao o svom pulenu, Novaku Đokoviću.

Malo ga je opisao i kroz šaljivi ton, ali dovoljno "oštar" da se bliže shvati kakav je Novak.

"Kakav je Novak? Opisao bih ga kao direktora neke korporacije. Uspesi su ga izdvojili od drugih, ali zavisi od profita. Kao što gubici utiču na kompaniju, tako utiču i na njega. Ako gubi, pada mu tržišni udeo i pada na lestvici. A Đoković, kao i svaki vrhunski teniser, to teško podnosi", kaže Ivanišević.

Bivši hrvatski teniser je potom objasnio i kako se Novak ponaša kad rezultati nisu dobri.

"Nije lako sa njim, pogotovo kad mu stvari ne idu na ruku. Jednom nas je tri dana vezao lisicama, mučio nas i čupao nam nokte… Puno je toga o čemu ne mogu da pričam. Ali tu smo, još uvek smo živi. Moje srce je i dalje u redu. Iako, već sam čovek u godinama i morao bih više da pazim na njega", rekao je on.

On je istakao i da se divi Novaku zbog svega što je uradio.

"Stalno radi na tome da bude bolji. To je za mene kao trenera, ali i za ostatak tima, dobra i loša stvar. Bitno je popravio svoje voleje, generalno je jako popravio igru na mreži. Teško ga je proći, a ranije nije bilo tako. Sada zna šta radi napred. Puno, puno jače udara forhende", ističe Ivanišević, koji je otkrio i zašto je ljut na njega.

"Ljut sam na njega samo ako nekada bez razloga viče na nas, ali znam da nije lako da se nosi sa porazom. On se bori sam sa sobom. Jasno mi je da mu nije lako da se motiviše jer je već osvojio sve, ali baš uvek uspe da pronađe motivaciju", kaže Ivanišević.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()