Nije mogao Fric do iznenađenja: Rune slavio posle preokreta

U četvrtfinalu Danca čeka Medvedev

14.03.2024. 11:23
  • Podeli:
Holger Rune AP PhotoMark J. Terrill_Tanjug-65f2c5fb41627.webp Foto: AP Photo/Mark J. Terrill/Tanjug

Danski teniser Holger Rune plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Indijan Velsu, pošto je u osmini finala u meču koji je trajao dva sata i 18 minuta pobedio Amerikanca Tejlora Frica 2:6, 7:6 (7:2), 6:3.

Amerikanac je bio jako ubedljiv u prvom setu, nije dozvolio Dancu ni da pomisli na brejk loptu. Do šestog gema Fric je opipavao puls protivniku i samo pretio, da bi zatim zaređao dva brejka - u šestom i osmom gemu, pa je tako Tejlor povedo sa 1:0 u setovima.

Rune je sedmi teniser sveta, dok je Fric 12. na ATP listi. Ovo je bio drugi međusobni duel danskog i američkog tenisera, a prvi trijumf Runea.

Nakon što se našao u rezultatskom deficitu Rune se probudio i zaigrao mnogo bolje. Sedmi reket sveta dolazio je do brejk lopti, nametnuo igru u nekim trenucima. Potom je Fric u desetom gemu drugog seta pri vođstvu od 5:4 imao meč loptu na servis rivala. Međutim, Holger je uspeo da izjednači na 5:5. I pored brojnih prilika na obe strane, brejka nije bilo, pa je sve moralo biti rešeno u taj-brejku iz kojeg je kao pobednik izašao danski teniser rezultatom 7:2 i izjednačio na 1:1 u setovima. 

U trećem setu je psihološka prednost bila na strani sedmog tenisera na ATP listi, koji je nametnuo igru, diktirao tempo i prvi napao pošto je uspeo da oduzme servis 12. igraču sveta.

Danac je na kraju osvojio treći set sa 6:3 i stigao do četvrtfinala turnira u Indijan Velsu.

Rune je zakazao duel u četvrtfinalu Mastersa u Indijan Velsu sa ruskim teniserom Danilom Medvedevim.

 Preostali mečevi četvrtfinala: 

 

Tomi Pol (SAD) - Kasper Rud (Norveška)

Janik Siner (Italija) - Jirži Lehečka (Češka) 

Karlos Alkaraz (Španija) - Aleksander Zverev (Nemačka).

Masters u Indijan Velsu se igra za nagradni fond od 9.495.555 dolara.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()