Nik Kirjos nije više na ATP listi: Bodovi su mu izbrisani, ali ima jedna stvar koja ga spašava

Kada je igrač povređen i zna da će biti odsutan bar šest meseci ima spas

19.10.2023. 08:58
  • Podeli:
nik-kirjos-foto-profimedia.jpg

Nik Kirjos nije više na ATP listi. Razlog ovome jeste godina koja je prošla, a teniser nije bio aktivan, navode svetski mediji. 

Kirjos je u 2023. godini odigrao samo jedan meč, u junu kada je poražen u Štutgartu. On više nema nikakvih bodova pored svog imena.

Međutim, postoji nešto što Australijanca štiti - tzv. zaštićeni renking na 21. mestu. To znači da kada odluči da se vrati na teren on će moći da igra ATP turnire. 

On se dodeljuje igraču kada je povređen i ne može zbog povrede da igra šest meseci, a pozicija mu se određuje na osnovu prosečnog rangiranog mesta (prosek se izvlači iz prva tri meseca povrede).


 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()