Novak Đoković prestigao Rodžera Federera i oborio još jedan teniski rekord

Nole je postao najstariji igrač ikada koji se našao na prvom mestu na ATP listi

07.04.2024. 08:37
  • Podeli:
djokovic đoković-65ed58b53d3e4.webp Foto: AP Photo/Mark J. Terrill

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković nastavio je da ispisuje istoriju tenisa. Iako danas nije bio na terenu, on je dodao još jednu "recku" u knjige belog sporta, pošto je postao najstariji igrač ikada koji je bio na prvom mestu na ATP listi.

Baš na današnji dan je Novak Đoković napunio 36 godina i 321 dan, čime je pretekao Rodžera Federera na samom vrhu te liste, pošto je Švajcarac imao dan manje.

Ovo je ukupno 419. sedmica koju Novak provodi na vrhu ATP liste, a koliko sutra će se i ta brojka ponovo uvećati, jer neće imati ko da ga prestigne.

Srpski teniser će naredne sedmice nastupati na ATP Mastersu u Monte Karlu i to će biti prvi turnir na kojem će igrati još od poraza na Indijan Velsu u ranoj fazi.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()