Novak kada spusti slušalicu nema nazad: Šelton nemoćan pred silnim Sinerom

Italijanov naredni rival je Čeh Lehečka

13.03.2024. 12:50
  • Podeli:
Ben Šelton AP PhotoMark J. Terrill_Tanjug-65f185abdf3e6.webp Foto: AP Photo/Mark J. Terrill/Tanjug

Pokazao je dobre partije, vrhunac bio je US open, a onda je Novak Đoković spustio slušalicu. Američki teniser Ben Šelton od tada nikako da napravi veći rezultat, sada je nakon skoro 100 minuta borbe poražen od Italijana Janika Sinera u osmini finala Indijan Velsa rezultatom 2:0, po setovima 7:6 (7:4), 6:1.

Prvi set je bio čas kvalitetnog tenisa, Siner je prvi oduzeo servis protivniku, bio u prilici da povede 1-0, ali se Šelton odbranio. Pa su tako viđena dva brejka, po jedan za oba tenisera, a onda velika borba u taj-brejku, koji je na kraju pripao Sineru.

Drugi set je bio "odrađivanje posla" za riđokosog Italijana, potpuno je Šeltona izdao servis, pa otpor Amerikanca nije bio previše jak.

Došao je Italijan do 150. pobede u karijeri na ATP turu, kada se radi o mečevima na tvrdoj podlozi. U 2024. godini Siner ne zna za poraz – pobedio je u svih 15 zvaničnih mečeva i tako ušao na večnu listu tenisera kojima je tako nešto pošlo za rukom.

Izjednačio je rekord Agasija iz 1995. godine, sledeći na listi su Sampras i Federer koji su 1997. odnosno 2018. vezali 17 pobeda. Druga pozicija pripada Nadalu koji je 2022. ostvario 20 pobeda u isto toliko mečeva. Prvo mesto pripada Đokoviću, pošto je 2011. zaredom pobedio u 41 meč.

Italijana u četvrtfinalu čeka susret sa Čehom Jiržiji Lehečkom, a meč je na programu u četvrtak, 14. marta.

U slučaju da Siner prođe u polufinale, tamo će ga sačekati pobednik meča Zverev - Alkaraz.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()