Obradović: Đoković doprinosi mlađim generacijama i podiže njihovu igru

Govorio je nekadašnji selektor Srbije i o Novakovom nastupu na Olimpijskim igrama

29.01.2024. 15:30
  • Podeli:
bogdan-obradovic-profimedia Cropped (1).jpg Foto: Profimedia

Poznati srpski teniski trener Bogdan Obradović izjavio je da bi trebalo očekivati da Novak Đoković, Karlos Alkaraz, Danil Medvedev i Janik Siner dominiraju u nastavku sezone. 

Đoković je započeo 410. nedelju na čelu ATP liste sa 600 bodova više od drugoplasiranog Alkaraza. Medvedev je treći teniser sveta, dok se Siner nalazi na četvrtoj poziciji.

"Lopta je okrugla, treba sve to sačekati. Ajde da poželimo Novaku da se oporavi, jer je imao dugu prošlu sezonu, vrlo napornu, sa mnogo osvojenih turnira. Verujem da će se Novak oporaviti i opet dominirati na narednim grend slemovima", rekao je Obradović za Tanjug.

Obradović je izjavio da je neminovno da dolazi do smene generacija u tenisu. 

"Meni je drago da se desila smena generacija, a s druge strane Novak slavi 410. nedelju na prvoj poziciji svetske rang liste. Nekako je to i dalje pihtijasta masa u smislu da nema kontinuiranih rezultata u smislu osvajanja od strane jednog igrača. I to će se jednog dana završiti, Novak će otići u penziju. Ovo što Novak prenosi mlađim generacijama i podiže standarde njihove igre, doprineće popularnosti tenisa globalno", ocenio je srpski trener.

Odgovarajući na pitanje ko će se boriti za zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu, Obradović je rekao da je to Đokovićev san i dodao da je to s jedne strane dobro kao motivacija, a sa druge loše jer predstavlja veliki pritisak za srpskog tenisera.

"Osvojio je na OI u Pekingu 2008. bronzanu medalju, ali to Novaka sigurno ne zadovoljava. Njemu vreme teče i Đoković je svestan toga da će sledeće OI biti za četiri godine kada će on imati više od 40 godina. Pod znakom pitanja je kako će njegovo telo izgledati u tom trenutku. Jeste ovo nekako "poslednji voz" i prava šansa da osvoji zlatnu medalju", izjavio je Obradović.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()