Održan žreb za Australijan open: Đokoviću dobro promešane kuglice

Srpski teniser na startu, ubedljivi, favorit, a onda će na teren sa zvučnijim imenima

11.01.2024. 08:46
  • Podeli:
novak đoković, plufinale završnog mastersa u torinu - 18 nov 2023 - foto AP Photo Antonio Calanni Tanjug (3)-6559a8682fa15.webp Foto: AP Photo/Antonio Calanni/Tanjug

Srpski teniser Novak Đoković će put ka 25. grend slem trofeju i 11. na Australijan openu, početi mečom sa kvalifikantom, odlučeno je žreb koji je održan u četvrtak u Melburnu.

U potencijalnom 2. kolu Australijan opena najboljeg tenisera sveta mogao bi da dočeka domaći predstavnik Aleksej Popirin , osim ako ga na startu turnira ne iznenadi zemljak Markom Polmanson koji je na grend slem došao preko vajld karte.

Đoković bi u 3. kolu mogao da igra protiv Britanca Endija Mareja ili Francuza Gaela Monfisa. Eventualni rivali najboljem teniseru sveta u 4. kolu Australijan opena bi bili Švajcarac Sten Vavrinka ili Amerikanac Ben Šelton

U četvrtfinalu bi srpski teniser mogao da se sretne sa Grkom Stefanosom Cicipasom, a susret sa Nemcem Aleksandrom Zverevim bi izbegao sve do finala.

U polovini žreba u kojoj je Đoković nalaze se i Amerikanac Tejlor Fric, Italijan Janik Siner i Rus Andrej Rubljov.

Španac Karlos Alkaraz se nalazi u drugom polovini žreba

Đoković u Melburnu brani titulu i pokušaće da osvoji  svoj 25. grend slem.

Takmičenje na Australijan openu održaće se od 14. do 28. januara.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()