Ostalih pet mečeva prekinuto zbog kiše: Cicipas se plasirao u 3. kolo Rolan Garosa

Naredni protivnik Cicipasa biće bolji iz meča Lorenco Sonego – Džan Džidžen.

29.05.2024. 16:35
  • Podeli:
stefanos cicipas rolan garos AP PhotoChristophe En tanjug-66573d0547411.webp Foto: AP PhotoChristophe En tanjug

Grčki teniser Stefanos Cicipas plasirao se danas u treće kolo Otvorenog prvenstva Francuske, pošto je pobedio Nemca Danijela Altmajera sa 6:3, 6:2, 6:7(2), 6:4. Deveti teniser sveta se, posle dva sata i 45 minuta igre, šesti put u karijeri plasirao u treće kolo Rolan Garosa.

Cicipas je igrao dobro prvih sat vremena, pogodivši 27 vinera u prva dva seta, ali je Nemac odbio da se preda pa je dobio treći set u taj-brejku sa 7:2.

Altmajer je u četvrtom setu prvi napravio brejk, poveo je sa 4:3, ali je Cicipas zaigrao agresivnije i osvojio naredna tri gema za pobedu i plasman u treće kolo.

Naredni protivnik Cicipasa biće bolji iz meča Lorenco Sonego – Džan Džidžen.

Duel Cicipasa i Altmajera je jedini meč današnjeg programa u muškoj konkurenciji koji je do sada završen, dok je pet prekinuto zbog kiše.

U ženskoj konkurenciji je, takođe, završen samo jedan meč i u njemu je Amerikanka Sofija Kenin slavila protiv Francuskinje Karolin Garsije sa 6:3, 6:3. Ona će u trećem kolu igrati protiv bolje iz meča Jelana Ostapenko – Klara Tauson.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()