Pobeda Italijana još više dobija na značaju: Đokoviću se ovo nikad nije desilo

Slavio je Nardi sa 2:1

12.03.2024. 10:25
  • Podeli:
Novak Đoković Luka Nardi AP PhotoMark J. Terrill_Tanjug-65f014c22f02f.webp Foto: AP Photo/Mark J. Terrill/Tanjug

Srpski teniser Novak Đoković završio je učešće na Mastersu u Indijan Velsu, pošto je u trećem kolu izgubio od Luke Nardija sa 2:1 (4:6, 6:3, 3:6), a pobedu Italijana dodatno je začinilo to što je kao prvi laki-luzer uspeo da porazi najboljeg tenisera sveta.

Italijan Luka Nardi, 123. igrač sveta postao je prvi "srećnik" koji je naneo poraz Đokoviću ovako rano i sa tog rang mesta. 

Nikada do sada laki-luzer nije uspeo da pobedi Đokovića, sve do Nardija. Time podvig Italijana dobija još više na značaju.

Nakon Janika Sinera, još jedan Italijan bio je koban po najboljeg tenisera sveta, ali je Nardi učionio nešto što do sada nikome nije pošlo za rukom.

Naziv laki-luzer koristi se za igrača koji je do glavnog žreba došao uprkos ranijem porazu u kvalifikacijama.

Nardi je Indijan Vels započeo tako što je u prvom kolu zbog povrede meč predao Argentinac Tomas Martin Ečeveri, a potom je bio bolji od Kineza Džidžen Džanga.

Još jedan podatak koji su analitičari izvukli jeste i to da Novak na turnirima iz serije 1.000 nikada nije izgubio od slabije rangiranog igrača.

Ove sezone, prvo na Australijan openu, a potom i u Indijan Velsu, oborio je Đoković mnoge negativne rekorde.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()