Povratak nekada najbolje teniserke, danas mame: Ne znam koji su moji dometi na terenu

Iz igre se povukla pre 16 meseci

08.09.2023. 08:45
  • Podeli:
Naomi Osaka-63bfc9e19aed5.webp Foto: Profimedia

Naomi Osaka se vraća na teren. Nekada najbolja teniserka sveta je sebi postavila novi cilj: Da na turu uspe da provede celu 2024. godinu. I to je javno rekla na forumu o mentalnom zdravlju u Njujorku, koji je organizovan tokom Ju Es opena.

Osvajačica četiri grend slem titule, koja se iz tenisa povukla 2022. godine, shvatila je tokom 16-tomesečne pauze, da joj tenis nedostaje i plan joj je da ga ponovo zaigra na Australijan openu 2024. 

Osaka je u međuvremenu, u julu prošle godine, rodila devojčicu Šai. Nije igrala na takmičenju od turnira u Tokiju 2022. nakon što je iskoristila odustajanje u 1. kolu svoje protivnice Beatris Hadad, povukla se pre 2. kola.

"Biće to nesumnjivo mnogo više turnira nego što sam igrala. Ne znam kako će proći početak sezone. Ne znam koji će biti moj nivo igre i mislim da moram tiho da se vratim. Stoga ću postaviti cilj i završiti 2024. godinu", objasnila je Naomi Osaka.

Prva teniserka sveta iz 2019. pala je na 603. mesto na VTA listi. Osvojila je Australian open 2019. i 2021., kao i Ju Es open 2018. i 2020. godine.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()