Pravda mora da pobedi: Svetska antidoping agencija traži do dve godine suspenzije za Sinera

Italijanski teniser je dva puta testiran pozitivno na klostebol, zabranjenu supstancu, u martu 2024. godine

28.09.2024. 10:31
  • Podeli:
janik siner, 28 jan 2024 - profimedia-0841293255-66c61fb82b100.webp Foto: Profimedia

Svetska antidoping agencija (WADA) saopštula je je da 26. septembra podnela žalbu Sudu za sportsku arbitražu (CAS) i tražila suspenziju za italijanskog tenisera Janika Sinera na period između 12 i 24 meseca.

"WADA smatra da zaključak o 'bez krivice ili nepažnji' nije bio ispravan prema važećim pravilima. WADA traži period neodobravanja od jedne do dve godine. WADA ne traži diskvalifikaciju bilo kakvih rezultata, osim onih koji su već doneseni od strane prvostepenog suda. S obzirom na to da je ova stvar sada na čekanju pred CAS-om, WADA neće davati nikakve dodatne komentare u ovom trenutku", navodi se u saopštenju.

Siner j, posle čega je, pred start US Opena, od strane nezavisnog suda Međunarodne agencije za integritet u tenisu (ITIA) proglašen za osobu "koja nije kriva ni nepažljiva".

Potom je kažnjen samo oduzimanjem bodova osvojenih na Indijan Velsu, tokom kojeg je i bio testiran pozitivno.

Posle toga se vratio na teren i osvojio US Open.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()