Pre dva meseca priznao da je gej, sada dobio suspenziju: Mogao bi da završi tenisku karijeru

On i njegov partner prvi su, javni, gej par u tenisu

08.02.2024. 17:08
  • Podeli:
Prvi gej par u tenisu Maks Brovil-65c4fc3d21e1c.webp Foto: Printscreen/Instagram/Fabienreboul

Teniser Maksens Brovil (25) suspendovan je iz tenisa na sedam godina jer je odbio da sarađuje prilikom istrage o nameštanju mečeva.

Pored jake suspenzije, zbog koje bi mogao da završi sa tenisom, Francuz je dobio i novčanu kaznu - mora da plati 5.000 dolara.

On je optužen da je 2017. i 2018. godine učestvovao u nameštanju mečeva. Optužbe je negirao, ali je imao zakazano saslušanje tokom ITIA istrage.

Obavezao se da će da sarađuje i inspektorima da da na uvid svoje elektronske uređaje. Pošto to nije učinio, usledila je pomenuta kazna.

Brovilov najbolji plasman u singlu je 708. mesto na ATP listi, a više je od tenisa pokazao u dublu.

Autovao se pre dva meseca

Ovaj mladi Francuz je dospeo u centar pažnje javnosti kada je, pre dva meseca, priznao da je u vezi sa dubl igračme Fabijenom Rebolom (54. igračem sveta u parovima). On je tada na društvenim mrežama objavio fotografiju na kojoj se ljubi sa svojim poslovnim i privatnim partnerom. 

Maksens i Fabijen su tako postali prvi gej par u muškom tenisu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()