Presudio umor protivnika: Siner uspeo da izbori svoje prvo finale na US Open-u

Siner će u svom prvom finalu Ju-Es opena igrati protiv Tejlora Frica.

07.09.2024. 08:55
  • Podeli:
janik siner us open reuters-66dbf624932d7.webp Foto: Reuters

Italijanski teniser Janik Siner plasirao se u finale Ju-Es opena, pošto je u polufinalu pobedio Britanca Džeka Drejpera sa 3:0 u setovima (7:5, 7:6 (7:3), 6:2).

Iznenadio je Džek Drejper teniski svet i obradovao Britance doguravši do polufinala Ju-Es opena, ali time će morati i da se zadovolji, pošto protiv prvog igrača sveta nije mogao ni do seta.

Pružio je 25. teniser na ATP listi solidan otpor u prva dva seta, primorao Sinera da igra taj-brejk u drugom, ali se energetski žestoko mučio na terenu, toliko da je morao da povrati nekoliko puta, menja patike, pije gazirani sok...

Imao je i Siner svojih problema sa ručnim zglobom, pa je meč u jednom trenutku više ličio na borbu uzdrmanih boksera, pošto su obojica tenisera u isto vreme dobila medicinsku pomoć na klupama.

Duel je počeo ujednačeno, a prvi je do brejka došao Siner u sedmom gemu, ali je Drejper već u narednom uzvratio istom merom. Ipak, popustio je Britanac pod pritiskom kada je pri rezultatu 6:5 za protivnika morao da servira za ostanak u prvom setu.

U drugom setu brejka nije ni bilo, mada je Siner prokockao čak četiri, a Drejper jednu brejk šansu. Igralo se gem za gem, sve do taj-brejka u kojem je Italijan bio dominantan. Poveo je sa 4:0 i već tada je sve bilo jasno.

Poslednji set igrao se samo jer pravila grend slem turnira tako nalažu. Britanac je ostao i bez poslednjih atoma snage, pa Sineru nije bilo teško da mu dva puta oduzme servis i meč rutinski privede kraju.

Italijan je ubedljivim trijumfom poravnao skor u međusobnim duelima sa Drejperom na 1:1, pošto ga je Britanac 2021. nadigrao na domaćem terenu u Kvinsu.

Siner će u svom prvom finalu Ju-Es opena igrati protiv Tejlora Frica.

Cup tree provided by Sofascore
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()