Prvi put u 21. veku: Žreb u Melburnu bez Nadala i Federera

Španac se vratio na teren posle godinu dana pauze, ali je odigrao samo tri meča

07.01.2024. 12:42
  • Podeli:
federer-nadal-profimedia-1664009042785.webp Foto: Profimedia

Rafael Nadal najavio je da neće igrati na Australijan openu nakon povrede zadobijene u petak u Brizbejnu u četvrtfinalnom meču protiv Džordana Tompsona. To će biti prvi put u 21. veku, odnosno u poslednje 24 godine, da na žrebu prvog grend slema u sezoni nema Nadala i Rodžera Federera.

Španac se vratio na teren posle godinu dana pauze, ali je mogao da odigra samo tri meča, pa da se opet "uhvati" za mišić koji ga je sklonio sa trena. Njemu će na ATP rang listi biti oduzeta 45 boda koja je osvojio na Australijan openu 2023. a biće mu dodato novih 50 osvojenih ove godine u Brizbejnu.

Nadal je polagao nade da će stići na evropsku turneju na šljaci u punom sjaju. I to ne čudi jer je taj teren manje agresivan i naporan od ovog tvrdog, na kom počinje sezona. 

To su ujedno i turniri na kojima je, tokom svoje karijere, imao najviše uspeha: Monte Karlo (11), Barselona (12), Mutua Madrid open (5), Rim (14) i Rolan Garos (14). Od 63 teniserove titule na šljaci, 52 su bile na pomenutih pet turnira. 

Upućeni tvrde da bi Nadal mogao da se vrati u Ameriku i da mu to bude glavnim ciljem od ovog trenutka. 

Španac ima egzibicioni meč zakazan sa Karlosom Alkarazom u Las Vegasu 3. marta, pre nego što se suoči sa velikom željom - Rolan Garosom.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()