Rodik o Đokoviću: On igra protiv sopstvene senke jer za njega nema više protivnika

Ne bih se kladio protiv njega nijednog dana

18.09.2023. 08:46
  • Podeli:
Novak Đoković i Endi Rodik-6507eff581e10.webp Foto: Profimedia

Nekada protivnik Novaka Đokovića na terenu, danas zvaničnik tenisa u odelu Endi Rodik, govorio je o srpskom teniseru. Za Amerikanca, koji je Noletu uručio 24. grend slem pehar u karijeri, odnosno trofej na Ju Es openu, iskreno, do detalja, govori o najboljem igraču sveta. Ne skrivajući divljenje onim šta je postigao.

"Novakova dominacija i način na koji on može da pobeđuje su van svih granica realnog. On je verovatno najpouzdaniji igrač kog smo ikada imali na terenu. Ne bih se kladio protiv njega nijednog dana, na bilo kojoj podlozi, u bilo kom formatu. Nemoguće je dati statistički argument da on nije najbolji teniser ikada. To je kao dokazivanje gravitacije u ovom trenutku. Izjednačio se sa Margaret Kort na 24 slema, ali želi sve rekorde, tako da će želeti da dođe i do 25. Posle toga, on u suštini igra protiv sopstvene senke - nema ništa drugo za njega", jasan je Endi Rodik, koji oduševljeno nastavlja da objašnjava svoje viđenje srpskog tenisera. 

"Svecšće se na matricu između onoga što je njegova motivacija i onoga što mu telo govori. Nikada zdravlje ne sme da se uzima zdravo za gotovo, posebno pred kraj karijere. Ali, ako je Novak motivisan, njegovo telo izgleda kao da je spremno da nastavi još nekoliko godina da igra tenis na ovom nivou. Nije ni približno hiperbolično reći da je trenutno najbolji sportista na svetu".

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()