Rohan Bopana postao je najstariji šampion Indijan Velsa

Indijac je oborio rekord koji je do sada držao njegov bivši partner

19.03.2023. 11:15
  • Podeli:
Rohan Bopana-6416e5536e68a.webp Foto: Profimedia

Teniski veteran Rohan Bopana postao je, sa 43 godine, najstariji šampion ATP Mastersa iz serije 1.000. Indijac je titulu osovjio u dublu sa partnerom iz Australije Metom Ebdenom. Njih dvojica su osvojili masters u Indijan Velsu kada su u finalu pobedili najbolje rangiran par Holanđanina Veslija Kolhofa i Britanca Neala Skupskog sa 6-3, 2-6, 10-8. 

Za Ebdena i Bopanu ovo je druga zajednička titula u karijeri i prva u sezoni. Bopana je ovim rekordom nadmašio, svog nekadašnjeg para, Kanađanina Daniela Nestora koji je osvojio Masters u Sinsinatiju 2015. sa pune 42 godine. 

Bopana je zasluge za osvajanje titule pripisao posebnim indijskim mešavinama kafe koje redovno konzumira. Bivši treći igrač sveta u parovima, čija porodica poseduje plantažu kafe u indijskoj državi Karnataka, rekao je da je piće tajna njegova uspeha.

"To je indijska kafa koju stalno pijem kad putujem. U tome je tajna. Najveća stvar je da se dobro oporaviš nakon mečeva i to mi je stvarno pomoglo", rekao je Indijac.

Bopana je oborio rekord bivšeg partnera Daniela Nestora i rekao da mu se briga o telu isplatila.

"Najvažniji deo u pripremi je da mi telo bude odmorno, pogotovo kad starim. Nekad kažem Metu da sam vežbao samo 20 minuta, ali radije bih odmorio telo i bio spreman za naše mečeve", rekao je Bopana i otkrio da se pre finala čuo sa Nestorom. "Razgovarao sam sa Nestorom i rekao mu 'oprosti, oboriću tvoj rekord'. Budući da sam bio u finalu, već sam bio najstariji i pobedio sam. Stvarno sam srećan zbog toga". 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()