Rubljov diskvalifikovan sa turnira u Dubaiju: Rus izgubio kontrolu

Umešali se i sudija i supervizor

01.03.2024. 18:11
  • Podeli:
Andrej Rubljov-65e20b2021bd1.webp Foto: AP Photo/Kamran Jebreili/Tanjug

Ruski teniser Andrej Rubljov diskvalifikovan je sa ATP turnira u Dubaiju zbog vređanja sudije u samom finišu polufinalnog meča protiv Kazahstanca Aleksandra Bublika

U trenutku diskvalifikacije Rubljova, Bublik je bio na gem od pobede - 6:7, 7:6, 6:5.

Rubljov je besno prišao linijskom sudiji i vikao na njega zato što nije dosudio aut. On se požalio sudiji u stolici, Mirijam Blej koja je pozvala supervizora Ronalda Hepfera i prenela mu ono što je njoj rečeno.

Rubljov je objašnjavao supervizoru da se žalio na nedosuđen aut, tvrdio da nije rekao ništa na ruskom i da nije rekao ništa ružno.

Rasparava se razvila, Rubljov je pitao supervizora kome će da veruje, njemu ili sudiji, ali sve je ipak završeno tako što je Rubljov suspendovan.

Bublik će za petu titulu u karijeri igrati, u subotu, protiv boljeg iz duela Francuza Iga Imbera i Rusa Danila Medvedeva.


 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()