Šampion nastavio pohod ka odbrani titule: Alkaraz bolji od Umbera za četvrtfinale Vimbldona

Španac će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz duela između Tomija Pola i Roberta Bautiste Aguta

07.07.2024. 18:34
  • Podeli:
alkaraz profimedia-6682c73649d9a.webp Foto: Profimedia

Španski teniser Karlos Alkaraz plasirao se u četvrtfinale Vimbldona, pošto je danas u osmini finala pobedio Francuza Uga Umbera sa 3:1 (6:3, 6:4, 1:6, 7:5). Meč je trajao tri sata i jedan minut. Alkaraz je treći teniser sveta, dok je Umber 16. igrač na ATP listi.

Alkaraz je prvi set osvojio pošto je napravio dva brejka. Drugi set je dobio kada je Umberu oduzeo servis pri rezultatu 5:4.

Španski teniser je osvojio samo prvi gem u trećem setu. Umber potom napravio seriju od šest dobijenih gemova i tako smanjio na 2:1 u setovima.

Francuski teniser je u četvrtom setu napravio dva brejka, ali ni to nije bilo dovoljno, pa je Alkaraz uspeo da slavi rezultatom 7:5.

Alkaraz će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz duela između Amerikanca Tomija Pola i Španca Roberta Bautiste Aguta.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()