Silni Đoković u finalu mastersa u Parizu: Rubljov samleven posle preokreta

Srpski teniser je za sad ponovio prošlogodišnji rezultat, ali može i da ga popravi eventualnom pobedom protiv Dimitrova

04.11.2023. 20:18
  • Podeli:
novak đoković, masters u parizu - 3 nov 2023 - foto AP PhotoMichel Euler Tanjug (2)-6545561b78e22.webp Foto: AP Photo/Michel Euler/Tanjug

Najbolji teniser sveta Novak Đoković pobedio je u polufinalu mastersa u Parizu posle preokreta Rusa Andreja Rubljova sa 2:1 (5:7, 7:6, 7:5), tako da je uspeo da ponovi uspeh iz prošle godine, kada je u prestonici Francuske stigao do borbe za titulu. Tada je bio poražen od Norvežanina Holgera Runea, ali sada će protiv Bugarina Grigora Dimitrova, koji mu je rival u sutrašnjem finalu, imati priliku da napravi još bolji rezultat eventualnim osvajanjem titule.

Odlično je Đoković ušao u meč i već u prvom gemu napravio brejk. Međutim, to ni izbliza nije bila najava onoga što nas čeka u prvom setu - Rubljov je već u drugom gemu uzvratio istom merom, da bi posle toga usledila prava borba.

U osmom gemu, na Novakov servis, Rus je imao tri brejk lopte (0:40), ali se naš teniser vratio iz ponora i izjednačio na 4:4. Koristili su potom teniseri prednost svog servisa do 12. gema, kada je ponovo poklekao - Đoković. Rubljov je posle 59 minuta igre stigao do brejk, ujedno i gem lopte - iskoristio je prvu i poveo u ovom polufinalu.

Naš teniser je i u nastavku meča delovao nesigurno i umorno, pa je Rus na početku drugog seta prilično lako rešavao gemove u svoju korist, dok se Nole više mučio. Čak i kad je Srbin dolazio do brejk prilika - kao u petom gemu, kada je na servis rivala ima 0:40, nije imao snage da to preimućstvo i materijalizuje.

Moguće je da je za takvu Đokovićevu igru bio kriv i stomačni virus koji ga je lomio prethodnih dana, ali s ozbirom na to kakav je on borac, Rubljov nije mogao da računa da će tek tako da prođe kroz meč.

U nastavku seta situacija se donekle promenila, pa je Novak lakše izlazio na kraj sa rivalom, ali do 12. gema nije bilo brejkova - teniseri su stigli do 6:6 i izgledalo je da nas čeka još jedna taj-brejk drama. Međutim, Đoković se postarao da drame ne bude - preslišao je Rubljova kad je bilo najpotrebnije i taj brejk rešio u svoju korist - 7:3, za izjednačenje u setovima. 

Pred početak trećeg seta Novak je morao na masažu, a kad je loptica ponovo počela da leti preko mreže, opet smo videli veliku borbu dva rivala. Do 12. gema nije bilo brejkova - Đoković je vodio 6:5 kada je na servis došao Rubljov i, Nole je po starom, dobrom običaju najboljeg tenisera koga je planeta ikada videla, oduzeo servis rivalu kad je bilo najbitnije - za pobedu i plasman u sutrašnje finale!

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()