Španac iz penzije posmatra Alkaraza: Nikada nisam vidio nekog tako dobrog u njegovim godinama

Karlos nema dovoljno iskustva da ovde kaže da, tamo ne, smatra španski teniser

04.12.2023. 09:49
  • Podeli:
karlos alkaraz, oktobar 2023 - foto AP Photo Andy Wong tanjug-65422a81864d7.webp Foto: AP Photo/Andy Wong/Tanjug

Nedavno penzionisani španski teniser Felisijano Lopez govorio je o svom sunarodniku Karlosu Alkarazu u velikom intervjuu za "As".

Prema njegovom mišljenju, reč je o neosporno velikom talentu, ali često mnogi zaborave kada su u pitanju njegove godine.

Felisijano Lopez je imao priliku da igra sa Velikom trojkom, ali smatra da ni Rodžer Federer nije bio toliko dobar kao Alkaras sa 20 godina.

"Ima samo 20 godina i već je osvojio dva grend slema i bio broj 1. On je jedan od tenisera kakvi se retko rađaju. Svi ga porede sa Velikom trojkom, ne shvatajući koliko je mnogo to što su oni uradili. Šta će se desiti ako Alkaraz osvoji 15 grend slemova, da li će to biti malo? Karlos je neverovatno talentovan, a šta su bili Mekinro, Beker, Lendl, Agasi, Sampras, Lejver… Treba biti pedagog i reći da je nerealno da se tri Majkla Džordana rode u istoj generaciji, a baš to se desilo u tenisu. Jednostavno, nemam objašnjenje za to. Zato uživajmo u Alkarazovim igrama, a vreme će reći da li će osvojiti 10, 12 ili 13 grend slemova. Ono što je važno, nikada nisam vidio nekog tako dobrog u njegovim godinama. Ne znam da li je Federer igrao kao on kada je imao 20", rekao je Lopes.

Ništa nema bez iskustva

Uporedio je Lopez Alkaraza sa sa Novakom Đokovićem, iskusnijim igračem sa kojim se mladi Španac bori za vrh ATP liste.

"Igra sa visokim intezitetom, mora da bude svež. Ne može sa takvom igrom da ostvaruje velike rezultate kao recimo Đoković, koji ponekad počne meč usporeno, dok ne pronađe svoj trenutak. Možda je ono što mu se desilo na kraju sezone u vezi sa tim što se nije osećao konforno, sveže… To je normalno. Desilo se svakome, dok nisu naučili da poznaju sebe. Karlos nema dovoljno iskustva da ovde kaže da, tamo ne. Ovde ću da se spremam, to ću da propustim… Veoma je kompikovano", zaključio je Lopez.

Lopez je završio tenisku karijeru sa 42 godine prošlog leta. Ostaće upamćen kao rekorder u broju odigranih grend slemova (81), Mastersa 1.000 (139) i onih iz serije 500 (97).

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()