Srpkinja osvojila juniorski US Open: Đoković i Šarapova su mi idoli

Ona je ove godine igrala i polufinale Vimbldona

08.09.2024. 13:45
  • Podeli:
mika stojsavljevic profimedia-66dd8b1f8bbe1.webp Foto: Profimedia

Mika Stojsavljević šampionka je juniorskog US opena. Ona je u finalu bila bolja od Vakane Sonobe sa 2:0, po setovima 6:4, 6:4.

Četrnaestogodišnja teniserka srpskih korena (otac Srbin, majka Poljakinja) takmiči se pod zastavom Velike Britanije, a jedan od uzora joj je i Novak Đoković.

"Verovatno je Ema (Radukanu) poslednja koje se sećam, ali Marija Šarapova i Novak Đoković su oduvek bili moji idoli", rekla je Stojsavljevićeva i dodala:

"Mislim da je Marija svojim stilom igre i načinom na koji se ponašala na terenu. Inspirativna mi je bila i oduvek sam se ugledala na nju. Onda Đoković, ja sam ‘pola’ Srpkinja, cela moja porodica ga voli".

Podsetimo, mlada teniserka je ove godine igrala i polufinale Vimbldona.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()