Sve emocije Arine Sabalenke u Majamiju: Od udaranja reketom do zagrljaja

Rani kraj na Mastersu za drugu igračicu sveta

24.03.2024. 12:03
  • Podeli:
Arina Sabalenka-66000550afb71.webp Foto: AP Photo/Lynne Sladky/Tanjug

Bura emocija sa kojima se, na startu Mastersa u Majamiju, borila druga teniserka sveta Arina Sabalenka, ne može ni da se zamisli. Trudila se Beloruskinja da odvoji privatno od profesionalnog i da ne pokaže šta sve u sebi nosi, ali to je prirodno nemoguće tokom tri kola, pa je bilo izliva, ali i snažne borbe i sa sobom i sa rivalkama.

Sabalenka se dan pred start turnira suočila sa iznenadnom smrću svog doskorašnjeg partnera, poznatog hokejaša Konstantina Kolcova, potom je izašla na teren rešena da učestvuje na takmičenju i u 2. kolu savladala svoju najbolju drugaricu Paulu Badosu (2:0), da bi u 3. kolu bila poražena od 32. igračice sveta iz Ukrajine - Aneline Kalinine sa 2:1 (6:4, 1:6, 6:1). 

Tokom prvog meča Beloruskinja je bila smirena, ali je i sa druge strane mreže imala beskrajnu podršku i razumevanje. Na kraju duela izgrlile su se dve drugarice, obe u crnim "dresovima", a pala je i po koja utešna reč. Suze su ostale za "četiri zida".

Sledeća protivnica je već bila neumoljiva. Iscrpela je Sabalenka snagu i emocionalnu stabilnost, iscrpljenost je uticala na koncentraciju, pa kad joj nije išlo protiv Klinine javila se i nervoza. Čak je druga teniserka sveta, što se od nje retko vidi, izlupala reket o pod nakon izgubljenog poslednjeg gema na meču koji je doneo pobedu protivnici. 

Sabalenka je završila nastup na turniru u Majamiju ranije nego što je očekivala, naročito kada je od početka sezone igrala odlično, a titulu na Australijan openu osvojila bez izgubljenog seta. 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()