Svitolina zaplakala pred novinarima na Vimbldonu dok je govorila o svom narodu

Srećna sam što se sa mojom fondacijom borim da damo neku priliku narodu i deci Ukrajine, kaže teniserka

15.07.2023. 09:16
  • Podeli:
Elina Svitolina_foto_TW-64b17aab7b969.webp Foto: Twitter/@BBCSport

Elina Svitolina je eliminisana u polufinalu Vimbldona od Čehinje Markete Vondroušove, a Ukrajinka je doživela emotivni slom na konferenciji za novinare, kada je ponovo govorila o situaciji u svojoj rodnoj zemlji.

Svitolina nije mogla da obuzda suze i plakala je pred novinarima.

"Definitivno sam osetila snagu naroda Ukrajine iza rezultata koji sam ostvarila. Dobila sam mnogo poruka od različitih ljudi. Neverovatno je kako su bili uz mene i nadam se da će nastaviti. Veoma sam srećna što je meč bio uživo emitovan u Ukrajini, jer znam da je ovo potrebno ljudima koji su tamo", rekla je Svitolina, pa nastavila:

"Mislim da je veoma važno da deca gledaju tenis, ali i druge sportove. Važno je da imaju nešto drugačije u životu da bi mogli da slede svoje snove. Kad sam bila mlada, roditelji su mi pokazivali snimke utakmice najvećih šampiona, da ih gledam i pokušavam nešto da preslikam i naučim nešto od njih. Zamišljala sam sebe kako igram u velikim svetskim arenama. Veoma sam srećna što se ovo konačno dešava i zajedno sa mojom fondacijom se borim da damo neku priliku narodu i deci Ukrajine", rekla je Elina Svitolina koja ipak nije mogla do finala.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()