Teško finale sa Medvedovim: Janik Siner odneo pehar na ATP turniru u Beču

Meč je trajao tri sata.

29.10.2023. 18:07
  • Podeli:
Janik Siner AP PhotoHeinz-Peter Bader via Tanjhug-653e9070cc448.webp Foto: AP PhotoHeinz-Peter Bader via Tanjug

Italijanski teniser Janik Siner osvojio je turnir u Beču, pošto je danas u finalu pobedio Rusa Danila Medvedeva sa 2:1 (7:6, 4:6, 6:3).

Meč je trajao tri sata.

U četvrtom gemu prvog seta ruski teniser je došao do brejka, ali Siner je već u narednom gemu vratio brejk. 

Sigurno su servirala oba tenisra, pa je set otišao u tajbrejk, kada je italijanski teniser je samo na momente bolje servirao i igrao agresivnije, što je bilo dovoljno da uzme prvi set.

U drugom setu Medvedev je u servis gemovima protivnika sve više igrao na mreži i tako uspeo da oduzme servis Italijanu u petom i sedmom gemu. Izgubio je potom svoj servis gem ruski teniser ali to nije uticalo na krajnji rezultat u setu.

Tokom trećeg seta presudan je bio četvrti gem u kojem je Siner imao devet brejk šansi i uspeo da oduzme servis Medvedevu. 

Rus je uzvratio istom merom u narednom gemu, ali već u šestom gemu opet je poklekao, pa je italijanski teniser poveo sa 4:2. 

Do kraja seta i meča Siner je sigurno servirao za deseti trofej u karijeri.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()