Titula u Majamiju nije promenila odluku: Kolins se povlači iz tenisa

Nadam se da će svi poštovati moju odluku, kaže Amerikanka

31.03.2024. 14:42
  • Podeli:
Danijele Kolins-660959df1998b.webp Foto: AP Photo/Lynne Sladky/Tanjug

Danijele Kolins (30) je osvojila titulu u Majamiju i postala najslabije plasirana teniserka kojoj je to pošlo za rukom. Amerikanka je 53. igračica sveta i dosta iskustva ima iza sebe ne teniskim terenima na kojima je više od 15 godina. Pa pošto nije klinka ovaj pehar tumači kao krunu karijere i neće joj promeniti stav s početka sezone - ovo je moja poslednja sezona. 

Posle pobede u finalu nad Jelenom Ribakinom 7:5, 6:3 Kolins je potvrdila svoju odluku da će definitivno završiti karijeru sa samo 30 godina.

"Znam da mnogo ljudi vole da gledaju kako igram, ali imam probleme sa zdravljem koji čine moj život van terena komplikovanim. Nadam se da će svi poštovati moju odluku jer je lične prirode", poručila je Kolins iz Majamija.

Amerikanka je do trofeja došla kao 53. teniserka na svetu.

"Za mene je ovo kao da je san postao java. Prva velika titula sa 30 godina, velika podrška na svakom koraku... Nikada neću ovo zaboraviti", poručila je Kolins koja je do sada u karijeri osvojila samo trofeje u Palermu i San Hoseu.

Kako je istakla, ne zna kada će objaviti zvanični kraj karijere ove godine, a već sledeće nedelje igra na turniru u Čarlstonu gde će se u 1. kolu sastati sa Paulom Badosom.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()