Tužan kraj Nadalove bajke: Propustio tri meč lopte, pa doživeo šokantan poraz

Džordan Tompson zaustavio povratničku seriju "Bika sa Majorke"

05.01.2024. 15:18
  • Podeli:
rafael nadal reuters-6593e7f7a80c7.webp Foto: Reuters

Rafael Nadal, jedan od najboljih tenisera svih vremena, poražen je od Džordana Tompsona i završava učešće na turniru u Brizbejnu.

Nadal se vratio tenisu posle duge pauze i ostvario je dve pobede, ali nije uspeo da savlada Australijanca i plasira se u polufinale.

Imao je Nadal prednost posle prvog seta koji je dobio sa 6:4, Tompson je izjednačio kroz taj brejk (7:6), a u finalnom setu je bio bolji i sa 6:3 je okončao meč i zakazao polufinale sa Grigorom Dimitrovim.

Igralo se gem za gem u prvom setu sve do sedmog gema, kada je Tompson uspeo da dođe do brejka. Na pomolu je bilo iznenađenje, ali je "bik sa Majorke" ekspresno uzvratio udarac i stigao je do ribrejka.

"Mirisalo" je na tajbrejk, da bi Nadal posle vođstva 6:5 uspeo da „ukrade“ servis 55. reketu planete i da povede 1:0 u setovima.

U nastavku susreta praktično preslikana priča. Dvojica tenisera sebično su čuvali servis. Prvi je brejk loptom u trećem gemu zapredio Tomson, ali je Rafa lako odbio taj napad.

Već u sledećem je Australijanac bio u problemu, da bi uspeo da se iszbori sa čak tri brejk lopte koje je imao 36-godišnji španski teniski as.

U narednih šest gemova nije bilo brejk lopti i uz veliku i ujednačenu borbu stiglo se do 5:5.

Nadal je zatim bez problema, bez izgubljenog poena stigao do prednosti 6:5 na servis gem, da bi se u narednom izborio za brejk, ujedno i meč loptu, ali je Tompson uspeo da naniže tri poena i da odvede meč u tajbrejk, u kom je uspeo da iznenadi Nadala i da slavi rezultatom 8:6.

U trećem setu je Tompson preuzeo kontrolu, Nadal je tražio i pomoć doktora, ali nije uspeo da povrati energiju i taj period je završen sa glatkih 6:3 za Australijanca.

Tompson će u polufinalu Brizbejna, turnira iz serije 250 igrati protiv Bugarina Grigora Dimitrova, koji je eliminisao naturalizovanog Australijanca Hidžikatu u dva seta, rezultatom 6:1, 6:4.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()