Ukrajinka Marta Kostjuk nastavlja da bojkotuje ruske i beloruske protivnike

Arina Sabalenka je imala razumevanja u 1. kolu Rolan Garosa

28.05.2023. 13:22
  • Podeli:
Marta Kostjuk i Arina Sabalenka-6473395465829.webp Foto: AP Photo/Christophe Ena/Tanjug

Marta Kostjuk je jedna od četiri ukrajinske teniserke u svetskim Top100, ali je najbuntovnija od svih. Ne ćuti, govori šta misli i uvek se ponaša kako se oseća. 

Bila je prva sportistkinja iz svoje zemlje koja je odbila da se rukuje sa ruskim i beloruskim teniserima zbog rata koji njihove zemlje vode u Ukrajini.

U 2. kolu prošlogodišnjeg Ju Es opena nije pozdravila Beloruskinju Viktoriju Sabalenku i taj gest je ponovila u finalu u Ostinu sa Varvarom Gračevom i posle poraza od Anastasije Potapove u 2. kolu u Majamiju.

Trend Kostjukove se nastavio i u 1. kolu Rolan Garosa, u kom je žreb spojio Martu sa Beloruskinjom Arinom Sabalenkom.

Sabalenka, najbolja teniserka godine i broj dva na svetu, lako je okončala meč u svoju korist i slomila otpor Ukrajinke na terenu 6:3, 6:2, a na kraju meča kada nije dobila čestitku i pruženu ruku od protivnice pokazala je i razumevanje:  

"Ako me Kostjuk mrzi, ne mogu ništa da uradim. Ako se rukuje sa Rusima i Belorusima, stićiće joj mnogo neprijatnosti iz domovine. Razumem zašto to ne rade“, prokomentarisala je Arina, koja je sa stadiona "Filip Šatrije" otišla u 2. kolo.

Deo tribina je zviždao zbog nedostatka sportskog duha između dve teniserke, a pobednica se pitala da li su zvižduci upućeni njoj.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()