Velika promena Vimbldona: Teniserkama dozvoljen drugačiji donji veš

Najkonzervativniji teniski turnir polako sporo pravila, po prioritetima

03.07.2023. 13:10
  • Podeli:
Vimbldon logo-6390fbd8cbd31.webp Foto: Profimedia

Vimbldonu su decenije bile potrebne da uvedu neku promenu, a od tada svaka sledeća dolazi mnogo lakše. Po prioritetu, hitnosti i potrebi.  

Najnovija vest je da će, prvi put, igračima biti dozvoljeno da nose donji veš, ispod suknje ili pantalona za menstruaciju, koji nije bele boje. 

"To je napredak. Sve što može pomoći ženama je veoma cenjeno", kaže Sara Soribes

Organizatori su rekli da su ovu odluku doneli nakon mnogih razgovora sa VTA, proizvođačima odeće i medicinske opreme, sa namerom da ženama na turu daju najbolju podršku. 

Godine 2009. Vimbldon je, konačno, prihvatio da na Centralnom terenu Ol Ingland kluba postavi pokretni krov kako bi se spašavali mečevi usled česte kiše u Londonu. Deset godina kasnije pokriven je i teren broj 1 kako bi se garantovao najveći broj dnevnih mečeva.

Još jedna promena uvedena je 2021. godine kada se ukinula "srednja nedelja", dan odmora nakon šest dana igranja

Vimbldon je i dalje jedini od četiri grend slema koji nema noćne termine, što podrazumeva prodaju više karata i veći prihod. Nije da ne žele da ih uvedu, nego ne mogu zbog dogovora sa komšilukom po kojem ne može da se igra tenis u lokalu posle 23:00.

 

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()