Vilander: Đoković je za petama mnogim rekordima, osim Konorsovom

Mislim da Novak u nogama ima još četiri ili pet godina tokom kojih će biti među favoritima, smatra Šveđanin

04.07.2023. 12:26
  • Podeli:
Novak Đoković_PA AP Tanjug-64a08551356ab.webp Foto: PA / AP / Tanjug

Legendarni švedski teniser Mats Vilander izjavio je danas da bi Srbin Novak Đoković mogao do kraja igračke karijere da osvoji 10 titula na Vimbldonu, prenosi Jurosport.

Đoković je do sada osvojio 23 grend slem trofeja, a od toga sedam titula na Vimbldonu. Srpski teniser ove godine ima priliku da izjednači rekord Švajcarca Rodžera Federera, koji je osam puta trijumfovao na Otvorenom prvenstvu Engleske.

Vilander smatra da će Đoković u narednih četiri do pet godina igrati vrhunski tenis tokom kojih će biti među favoritima na najvećim turnirima.

"Ne bi me čudilo da Đoković osvoji devet ili deset Vimbldona. Ako se desi da ne dostigne Federerov rekord ove, biće naredne godine. A ako ne naredne, onda... Mislim da Novak u nogama ima još četiri ili pet godina tokom kojih će biti među favoritima Vimbldona", rekao je Vilander, koji je trenutno stručni komentator na Jurosportu.

Đoković je u karijeri ukupno osvojio 94 titula, dok je nekadašnji američki teniser Džimi Konors prvi na listi sa 109.

"Đoković je za petama svim rekordima, ali ne mislim da će dostigne rekord Konorsa po broju osvojenih titula. Mislim da će Novaku biti teško da obori ovaj rekord", istakao je Vilander.

Đoković će sutra u drugom kolu Vimbldona igrati protiv Australijanca Džordana Tompsona.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()