Žurka u Njujorku: Koko Gof osvojila Ju Es open

Mlada Amerikanka slavila je protiv, nove, najbolje teniserke sveta

10.09.2023. 08:27
  • Podeli:
Koko Gof-64fd618216a1d.webp Foto: AP Photo/John Minchillo/Tanjug

Koko Gof je nova šampionka Ju Es opena, dok je Arina Sabalenka od ponedeljka najbolja igračica sveta.

Finale poslednjeg gren slema u sezoni, u ženskoj konkurenciji, bilo je uzbudljivo i dramatično. Mlada Amerikanka uspela je da preokrene meč, koji je u prvom setu bio na strani iskusnije Beloruskinje, i na kraju da slavi sa 2:1 (2:6, 6:3, 6:2).

Publika je bila u transu. Ne samo da je ovo prva velika, gren slem titula u sezoni, za Koko Gof nego je osvojena na domaćem terenu u Njujorku i to protiv Beloruskinje, koja je na tom turniru izbila na prvo mesto VTA liste.

Devetnaest godina staroj Koko isplatio se svaki trenutak, napornog, rada prethodne tri godine, odnosno od kada se pojavila na teniskoj sceni kao veliki talenat a imala je samo 16 godina. 

Na ovogodišnjem Ju Es openu je eksplodirala.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()