Zemljak široke ruke: Nejmar pritekao u pomoć Alvešu

Dao mu 150.000 evra i obezbedio mu svog advokata

09.01.2024. 16:32
  • Podeli:
Nejmar_Neymar_Foto Reuters-638f04d40e645.webp Foto: Reuters

Brazilski fudbaler Nejmar konkretno je pomogao pritvorenom sunarodniku Daniju Alvešu koji se nalazi u zatvoru gde već godinu dana čeka suđenje zbog silovanja.

Mediji iz najprostranije južnoameričke zemlje pišu da je saigrač naših Milinković-Savića i Mitrovića pomogao Alvešu sa 150.000 evra i obezbedio mu svog advokata.

Alveš je optužen da je 31. decembra 2022. godine u noćnom klubu u Barseloni navodno silovao jednu devojku.

Ubrzo je uhapšen i od tada je u zatvoru u Barseloni.

Suđenje za to delo očekuje ga u februaru kada će izneti svoju odbranu, sada uz advokata koju mu je obezbedio Nejmar. U pitanju je iskusni Gustavo Ćisko koji godinama zastupa firme u vlasništvu Nejmarovog oca.

Takođe, Alveš je oduzeo pravo svojoj bivšoj supruzi Dinori Santani da upravlja njegovim nekretninama.

Brazilski medij "UOL" tvrdi da je Nejmarov otac prebacio novac za odbranu bivšeg fudbalera Barselone i dugogodišnjeg reprezentativca Brazila.

Novac će biti iskorišćen za plaćanje kazne španskim sudovima kao "nadoknada štete koja je prouzrokovana". Ovaj iznos može pomoći u smanjenju kazne Dani Alvešu u slučaju da bude proglašen krivim.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()