Prodaja novih automobila u Rusiji u prvom kvartalu 2024. udvostručena na 365.000

Rusija je od 1. aprila uvela novu proceduru obračuna reciklažne naknade za automobile uvezene iz Evroazijske ekonomske unije

02.04.2024. 11:06
  • Podeli:
automobili reuters-65314ea246190.webp Foto: Reuters

Prodaja novih automobila u Rusiji je u prvom kvartalu 2024. udvostručena u odnosu na isti period prošle godine na približno 365.000 vozila, objavio je danas ruski medijski servis RBK (Rosbizneskonsalting).

Izvor RBK je rekao da se ovi podaci možda neznatno razlikuju od zvaničnih podataka Ministarstva industrije i trgovine Rusije, kao i od zvaničnih podataka organizacije Avtostat, ali da oni u potpunosti održavaju trendove u Rusiji.

Pres služba agencije RBK saopštila je da još nemaju potpune podatke o prodaji u martu, ali će "definitivno biti veća nego u februaru" kada je u Rusiji prodato 104.000 novih automobila.

Rusija je od 1. aprila uvela novu proceduru obračuna reciklažne naknade za automobile uvezene iz Evroazijske ekonomske unije (EAEU) koja prema očekivanjima treba da dovedu do poskupljenja tih vozila za 20 do 28 odsto.

Potrošači koji su inače planirali da kupe novo vozilo su zbog toga verovatno požurili sa kupovinom dok su stare cene još na snazi, navode analitičari.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()