Agencija za bezbednost saobraćaja uputila apel vozačima: Ne ugrožavajte ni sebe ni druge

U vreme prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan obim saobraćaja na putevima

29.04.2024. 11:11
  • Podeli:
beograd vreme automobili ulica-65f822a542c14.webp Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

Agencija za bezbednost saobraćaja pozvala je danas sve učesnike u saobraćaju da u vreme prvomajskih i uskršnjih praznika budu dodatno oprezni u saobraćaju, jer se očekuje povećan obim saobraćaja na putevima, kao i povećano učešće osetljivih kategorija u saobraćaju.

Veći je intenzitet lokalnih kretanja, povećan broj motocikala, bicikala i mopeda, kao i veći broj pešaka, napominju iz Agencije.

Analize koje sprovodi Agencija za bezbednost saobraćaja ukazuju na to da su najčešći faktori nastanka saobraćajnih nezgoda sa nastradalim licima u vreme prvomajskih praznika neprilagođena brzina i vožnja pod dejstvom alkohola.  

"Apelujemo na vozače da budu strpljivi i tolerantni, da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu i poštuju ograničenja, kao i da ne upravljaju vozilima pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci", kažu u Agenciji za bezbednost saobraćaja.

Pešacima i biciklistima savetuju da budu oprezni, uočljivi za druge učesnike i adekvatno osvetljeni.

"Mopedistima i motociklistima poručujemo da se adekvatno pripreme za putovanja, koriste kacige i zaštitnu opremu i poštuju propise", saopštila je Agencija.

Agencija podseća vozače i putnike u automobilima da su u obavezi da koriste sigurnosne pojaseve i ispravno prevoze decu u adekvatnim auto-sedištima za decu.

Pozivamo sve učesnike u saobraćaju da budu posebno oprezni i da svojim ponašanjem ne ugrožavaju sebe ni druge, već da doprinesu povećanju bezbednosti saobraćaja na ulicama i putevima u našoj zemlji", saopštio je ABS.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()